Лечение на гингивит и пародонтит - Plasmolifting   NEW

Гингивити

Гингивитът представлява пародонтално заболяване най-често предизвикано от по -големи количества зъбна плака,защото е много благоприятна среда за развитие и размножаване на бактерии. Гингивитите варират от леки форми (плако-индуциран гингивит ) при отсъствие на лечение, гингивититът може да прерастне в периодонтит или в акутен некротизиращ - улцерозен гингивит, който вече представлява животозастрашаващо заболяване. Гингивитът се характеризира с подуване, зачервяване, болка и кървене от венците, а също така и лош дъх.

Пaродонтит
paradontit

Периодонтитът е възпалително заболяване засягащо венците и зъбодържащия апарат. Представлява прогресивна загуба на алвеоларна кост около зъба и ако остане нелекуван води до разклащане и падане на прилежащите зъби. Предизвиква се от патогенни микроорганизми и от агресивен имунен отговор от страна на организма спрямо тези микроорганизми.

Заболяванията на венците са основна причина за загуба на зъбите. Характеризират се с зачервяване и кървене на венците, натрупване на зъбна плака и зъбен камък, поява на лош дъх. Наблюдава се образуване на венечни джобове, постепенно оголване и разклащане на зъбите, водещи до загубата им. Основна причина за възникването им е недостатъчната устна хигиена. Известни са някои наследствени фактори и общи заболявания, водещи до прогресиране на заболяването.

При пациенти с пародонтални проблеми се осъществява количествен молекулярно-биологичен анализ посредством Real –Time PCR тест,като пробите се изпращат в Германия в стоматологична лаборатория ‘MIP PHARMA -Muhstase 50 St за компетентна диагноза и терапия.

Лечението в началния стадий се състои в професионално отстраняване на причините- почистване на зъбна плака и зъбен камък, моделиране на стари обтурации с неправилна форма.

При по-напреднал стадий се извършват хирургични манипулации (закрит и открит кюртаж), а ако се налага и шиниране на зъбите.

В процеса на лечение на пародонталните заболявания, по преценка на стоматолога, могат да бъдат използвани различни медикаменти за местно и общо приложение.

 

 

Plasmolifting   NEW

 

Plasmoliftingе инжекционен метод за локална стимулация на регенеративните процеси в тъканите.Целта е да се отстрани възпалителния процес, и да се предизвика процес за естественото възстановяване на цвета, формата и структурата на венците и да се предотврати намаляването на костната тъкан.

 

Ефект от процедурата:

- Отстраняване на кървенето;

- Намаляване на подвижността;

- Отстраняване на неприянтата миризма от устната кухина;

- Намаляване на риска от отхвълляне на импланти;

- Подобряване на приживяването на импланта;

- Придобиване на физиологичния цвят и анатомичната форма на венците;

- Спиране на прогресирането на заболяванията на пародонта;

- Намаляване на възпалителната реакция след 3 седмиции нормализация на структурата на венците след 4 седмици.

виж повече за Plasmolifting...

 

JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com